Úrnapi csokor és koszorú Padén

padeurnapja9

Hívőközösségeink egyik legáhítatosabb ünnepe az Úrnapja. A hívő ember ilyenkor az Oltáriszentséget ünnepli. Padé hívei is mindig nagy tisztelettel tartják meg Úrnapját.

1995-től az Úrnapja visszakapta régi jellegét, amikor a családok saját házuknál vállalják az ünnepi lombsátrak felállítását. Idén hála Istenek az időjárás is kedvezett, és így a templom falain kívül készítettünk méltó helyet az Oltáriszentség imádására.

Díszítés során hagyomány már, hogy segítik egymást az önkéntesek virággal, munkával, jókedvvel is! A virágokat a falu népe adja és az adomány szívből jön, és őszinte, mint az úrnapi körmenet énekei.

Az előkészületi munka, négy csoportban folyt. Fehér, rózsaszín, tarka és piros színekbe öltöztették a pici oltárokat és a föléje emelt lombsátrat. A négy virágsátrat a négy égtájhoz tájolják, teljes virágdíszbe öltöztetve.

Ft. Hajdu Sándor atya csodálatos prédikációval ajándékozta meg az ünnepi szentmisén résztvevő híveket. Méltatta az Oltáriszentséget, Jézus valóságos jelenlétéről beszélt.

A szentmise végén ünnepélyes körmenet vonult ki a templomkertbe a legméltóságosabb Oltáriszentséggel, szentségi énekeket énekelve.

Minden oltárnál az oltárt előkészítők-díszítők térdelve várták a hozzájuk érkező Oltáriszentséget és kíséretét. A négy oltárnál Mészáros Attila diakónus olvasta fel az evangéliumot.