Végre újra személyes találkozás

2021. május 15-én, délután 3 órától tartottuk meg Zentán a Kis Szent Teréz templomban és plébánián az év első személyes Háló találkozóját, amelynek mintegy 45 résztvevője volt. A helybélieken kívül Délvidék további 12 helységéből érkeztünk. A már nagyon várt személyes találkozás öröme betöltötte szívünket és mosolyt csalt a kötelezően hordott maszkok mögé.

A program szentmisével kezdődött, amelyet Ft. Nagy József atya mutatott be. A hittanos gyerekekkel együtt adtunk hálát az Úrnak, hogy közösen imádkozhattunk és járulhattunk a szentáldozáshoz. A találkozó vendégelőadója Ft. Bartus Ervin, a szabadkai székesegyház káplánja az Eucharisztiáról tartott egy emlékezetes, mély, tanúságtételekkel gazdagított bevezető előadást, amelyről azután kiscsoportokban beszélgettünk. A felvezetés mindenkit megérintett. A délután és az együtt töltött idő gyorsan elszállt. Még néhány buzdító szó, kecsegtető találkozó dátuma hangzott el, majd gyors búcsúzkodás és lelkileg feltöltődve indultunk haza.

Köszönjük az Úrnak ezt a szép napot, Jóska atyának és a zentai bogozóknak, élükön Jablonszki Sanyival a lehetőséget, hogy találkozhattunk. Ervin atyának hála a felejthetetlen buzdításért, hogy a szentmisén minden egyes Úrfelmutatáskor személyes meghívást kapunk, hogy járuljunk az utolsó vacsora asztalához. Éljünk ezzel az ajándékkal minél gyakrabban és hordozzuk szívünkben és adjuk tovább Krisztus szeretetét, így válhatunk közösségünk számára orvossá és orvossággá egyaránt.