Merjünk emberhalászokká válni!

2019. november 30-án a muzslyai Emmausz Kollégium biztosított helyszínt a Délvidéki Háló önkéntes munkatársainak és segítőinek évzáró találkozójára, amelyre Muzslyáról és Délvidék más helységeiből is érkeztek résztvevők.

A délelőtt folyamán az elmúlt év hálós történéseire emlékeztünk vissza. A találkozók szervezés során megélt pozitív és negatív élményeinket osztottuk meg egymással, valamint személyes életünk legfontosabb mozzanataival ismertettük meg barátainkat.

Ezután rövid videó vetítés következett a Nagybecskereki Egyházmegye honlap eseménytárából, amely felidézte a 2019-es év hálós eseményeit. Megelégedéssel állapítottuk meg, hogy az elmúlt évben 16 rendezvényt szerveztünk, vagy utaztunk más régiók hálós találkozóira szervezetten.

A hálaadó szentmise homíliájában ft. Vreckó Ferenc zentai plébános rámutatott arra, hogy Jézus nem csak az apostolokat, hanem minket is emberhalászokká akar tenni, tehát küldetésünk, hogy hirdessük az evangélium örömhírét, különösen most az adventi időben, de ne csak akkor, és bogozzuk tovább a Hálót. Hálát adtunk az Úrnak az elmúlt évért és könyörgéseinkben erőt, kitartást és új lendületet kértünk hálós küldetésünkhöz a 2020-as évben.

Ebéd után a jövő év hálós rendezvényeinek megtervezése következett. Ekkor csatlakoztak hozzánk a Délvidéki Háló ifi bogozói is, akik a november 30-december 1. között megrendezett Délvidéki Ifi Háló találkozón vettek részt. Az ifikkel együtt egyeztettük a tervezett találkozók megszervezésének időpontjait és helyszíneit, valamint a Kárpát-medencei Háló rendezvényeire való közös utazásainkat a 2020-as évben.

Ezután az ifik folytatták programjaikat, mi régebb óta fiatalok pedig áldott, szép adventi készülődést és kegyelmekben gazdag karácsonyi ünnepeket kívánva, reményekkel telt szívvel elbúcsúztunk egymástól. Bizakodva várjuk a legközelebbi találkozást az új, 2020-as évben.

A találkozó a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával valósult meg.