Lelkinap Muzslyán

Lelkinapot tartott Muzslyán, november 23-án a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség. A rendezvényre közel 70 cserkész érkezett Vajdaság minden szegletéből.

Az elcsendesülést, az adventi időszarka való készülést szolgáló esemény mottója a „Kövess Engem!” felkiáltás volt. A napot nyitó zászlófelvonást követően Varga Zoltán atya Krisztus követésének nehézségeiről és szépségeiről tartott előadást. Ezután a résztvevők kisebb csoportokba tömörülve elmélkedhettek arról, hogy hétköznapjaikban hogyan léphetnek Jézus nyomába, mikor érzik jelenlétét és hogyan hallhatják meg hangját. Persze a csapatépítő játékok sem maradtak el. Ezekben is a követés kihívásai kerültek középpontba.

Az ebédszünet után mindenkinek alkalma nyílt lelkiismeret-vizsgálatot tartani és gyónni. A kisebbek pedig ez idő alatt karácsonyi üdvözlőlapokat készítettek. Misével zárult a nap Varga Zoltán és Kormányos Zoltán atyák celebrálásával. A liturgia végén sor került a cserkészszövetség által ez év májusában emelt emléktábla új, turulmadaras fakeretének megszentelésére is.