Beszámoló a Magyar Ifjúsági Konferencia 37. rendes üléséről

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség is részt vett a Magyar Ifjúsági Konferencia (továbbiakban:MIK) 37. rendes ülésén. A MIK, a Magyar ifjúság legmagasabb szintű közös fóruma. A Vajdasági Magyar Cserkészszövetséget a muzslai 4. számú Szent Imre cserkészcsapat segédtisztje, Győri Viktor képviselte.

Kezdeném az odautunkkal, amely családias körülmények között telt, hiszen a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ és a Vajdasági Ifjúsági Fórum képviselőivel utaztam Szabadkáról-Budapestre. Megérkezésünk után elfoglaltuk a szállásunkat. Nagyon szép állófogadáson vettünk részt. Pénteki napunk a régió elnökök, illetve a MIK elnöksége gyűlésével zárult, majd azt est további része kötetlen programmal folytatódott. Szombati nap 13 órakor kezdődött a közgyűlés a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A köszöntő beszéd után az elnöki beszámolóval folytattuk. Az elnök kitért az elmúlt időszak történéseire, jövőbeli terveikre és innovációikra. Alapszabály módosításra került sor, amit a közgyűlés elfogadott. Mindig örömmel fogadjuk az új tagok tagfelvételi kérelmeit, így volt ez most is, és mindenkinek bizalmat szavaztunk. Alelnöki választásra nem került sor, mivel az elnök javaslatára a következő közgyűlésre lett halasztva. Következő napirendi pontunk a régiós beszámolók voltak, amit személy szerint én a legjobban élveztem, hiszen érdekel, hogy mi folyik más szervezeteknél, más régiókban. Ezek után elérkezett a közgyűlés fénypontja, zárónyilatkozat megfogalmazása és formálása. A zárónyilatkozatot miután a közgyűlés elfogadta, tovább küldik nagyobb szerveknek. A közgyűlést befejeztével meghatároztuk a következő ülésünket, amelyet 2020. május 22-24. között fogunk tartani Székelyudvarhelyen. Fáradtan és éhesen vettünk részt a vacsorán, amelyet zenés-táncos mulatság, illetve beszélgetés követett.

Személy szerint szeretek járni ilyen jellegű eseményekre, rendezvényekre, hiszen tapasztalunk, beszélgetünk és építjük a Kárpát-medencei ifjúságot. Köszönöm a lehetőséget és a bizalmat a Vajdasági Magyar Cserkészszövetségnek, a Magyar Ifjúsági Konferenciának a kitűnő szervezést és a vendéglátást!

A MIK zárónyilatkozata: shorturl.at/mvGQ3
A MIK közgyűlés videója: shorturl.at/LUZ48

Győri Viktor st. 4.sz.Szent Imre herceg cs.cs., Muzslya