Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozó Szabadkán – 2021. augusztus 20-22.

Már nagyon nagyon vártuk a Szabadkán, Délvidéken megszervezésre került Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozót. Rég nem látott barátokkal mindig felemelő, feltöltő érzés találkozni.

A találkozón negyven fiatal vett részt: Délvidékről, Magyarországról, Kárpátaljáról, Partiumból és Erdélyből. Sajnos Felvidékről a vírushelyzet miatt nem tudtak elutazni, de végig éreztük azt, hogy lélekben velünk voltak.

A találkozó megvalósítását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

Pénteken mindenki szerencsésen megérkezett, ezt követően volt a vacsora és a rövid megnyitó. Esti programnak laza estét terveztünk. Közösen elmentünk a város központjába, ahol igazi, mély beszélgetések alakultak ki a résztvevők között.

Szombaton, reggeli után volt egy nagyon tartalmas előadás, melyet Dr. Kuklis Eszter tartott, a téma: kapcsolatom önmagammal. Az egészséges életmódra is kitért, ezt összekapcsolta az önmagam és a Jóistennel, való kapcsolattal, hisz „A test a lélek temploma”.

Ezt követően 5-6 fős kiscsoportokban átbeszéltük a hallottakat, egymással megosztottuk az általunk megélt tapasztalatokat.

Délutáni programnak egy kis városnéző vetélkedőt szerveztünk.

Minden kiscsoport kapott kreatív feladatokat. Fénykép formájában vagy filmezés által be kellett bizonyítsa, hogy teljesítette a hét feladatot, ami ki volt osztva a csapatnak. Volt olyan feladat, hogy szobrot kellett megkeresni, vagy Szabadka egyik híres épületét, de volt vicces feladat is, mint például fürödniük kellett a szökőkútban, vagy le kellett fényképezkedniük egy mennyasszonnyal.

Ezt követően volt a vacsora, amit a városnéző vetélkedő kreatív bemutatása zárt, kiscsoportonként. Mindenki hihetetlenül kreatívan oldotta meg a bemutatót. Volt olyan kiscsoport, aki egyszerűen képeket mutatott be a többieknek mesélve természetesen a feladatot, volt, aki ének formájában mutatta be, volt, aki vers formájában és olyan is volt, aki egy rövid összefoglaló videót készített.

Azt este karaoke partival indult, volt tánc és később szabad program.

Vasárnap közösen mentünk el szentmisére, majd volt egy rövid zárás és ebéd után a hazaindulás.

Úgy érzem, hogy néhány ember segítsége nélkül ez a találkozó nem valósulhatott volna meg. Ezúton szeretném megköszönni a szervező társaknak: Burány Ildikónak, Csúcs Eszternek, Kopacz Bíborkának, Hajlik Katalinnak, valamint Kovács Zsuzsinak és Tominak, akik bár nem tudtak a találkozón részt venni, viszont sokat segítettek az előkészületekben.

Ugyanakkor köszönet a Háló vezetőség minden egyes tagjának, főleg Halmai Tibornak és Villányi Andreának, hisz támogatásuk nélkül a találkozó nem jöhetett volna létre.

Köszönjük a biztató szavakat!

Ugyanakkor köszönjük a jelenlétét minden egyes új és régi résztvevőnek: sokat tanulhattunk egymástól.

Hálát adok a Jóistennek, hogy nem hagyott magunkra, minden nehézséget vele könnyebb volt megoldani.

Ezeket a sorokat írva nagy öröm tölt el, hogy a Háló közösség része vagyok. Az itt eltöltött pár évről sok emlék idéződött fel bennem, nem csak a találkozó kapcsán. Úgy érzem, hogy a Háló egy nagycsalád, ahol az ember mindig úgy érzi, otthon van.

Köszönöm, hogy ennek a családnak én is a tagja lehetek!

Magyari Tímea