Június 24-én Ferenc pápa audiencián fogadta az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnökségét

Június 24-én Ferenc pápa audiencián fogadta az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnökségét – köztük mons. dr. Német László SVD belgrádi érseket –, akik a titkárok által írt levelet is átadták a Szentatyának.

A CCEE vezetőinek a pápával való éves találkozója alkalmat ad arra, hogy áttekintsék a szervezet tevékenységeit és meghatározzák a kontinens Egyházának prioritásait. A napirendi pontok között szerepelt a püspöki szinódus február 5. és 12. között Prágában tartott kontinentális gyűlésének bemutatása, ökumenikus kérdések, az ukrajnai háború kihívásai és az Egyház elkötelezettsége a sok menekült befogadása és lelki segítése iránt.

A találkozó elején a CCEE elnöke, Gintaras Grušas érsek átadta a Szentatyának az összes európai püspöki konferencia titkára által aláírt levelet, amelyben szeretetüket és közelségüket kívánták kifejezni a Szentatyának, valamint imáikról biztosították a június 7-i műtét utáni mielőbbi felépüléséért: „Aggodalommal követtük a kórházi tartózkodásáról és a műtéti beavatkozásról szóló híreket, továbbra is imádkozunk Önért, hogy felépülése a lehető legjobban folytatódjon” – áll a levélben.

Magyar Kurír