Hittanverseny döntője és a rajzpályázat díjkiosztója

A pasztorális tanács és a pasztorális iroda közreműködésével 2023. 05. 27-én, a muzslyai plébánián és az Emmausz Kollégiumban lebonyolítottuk az egyházmegyei hittan verseny döntőjét valamint a rajz és fotópályázat díjkiosztására is sor került.

A hitoktatók és mindannyiunk figyelmébe ajánlom a következő sorokat, amelyeket az idei rajzpályázat zsűrizője állított össze:

„Aki a gyermekekkel foglalkozik, az a jövőnkkel foglalkozik. Aki a gyermekek mellett áll, az a múlt és a jelen ismeretével felruházva a jövőt építi. Szándékosan kerülöm azt a kifejezést, hogy „tanít és oktat” mert Kodály Zoltán, ismert zeneszerzőnk és zenepedagógusunk szerint, a gyermek egyéniségének építése már születése előtt, a kismama pocakjában, az anya formálásával megkezdődik. Jövőnket nem anyagi javaink jelentik, nem a házunk, még Isten kőből épített háza sem. Hanem a gyerekek. Ezért nagyon fontos, hogy gyermekeinkben felébresszük az isteni ajándékokat, a látás és hallás örömét. Így lesznek, a mi örömünkre és Isten nagyobb dicsőségére alkotó, érző felnőttek. Akik a tudást a látás és hallás öröme fölé helyezik, ne feledjék, a gyermek előbb énekel, mint beszél és számol, előbb tud rajzolni, mint írni. Ezeknek a talentumoknak a pallérozásával építjük gyermekeinkben a teremtett világ szépségét, amely végül is a jövőnket jelenti. A legnagyobb felelősséget és kockázatot az vállalja, aki a gyerekekkel foglalkozik. Ezért úgy irányítsuk őket, hogy lehetőleg ne az okos telefon és világháló, a Barbie babák stílusa és silány tömegtermékek mozgassák kezüket, ne szolgalelkű másolók legyenek, amikor rajzlapot teszünk elébük, hanem kiapadhatatlan képzelőerejük irányítsa őket. Bízzunk gyermekeinkben. Ők tudnak valamit a teremtett és képzelt világról, amit mi már elfelejtettünk. „

Léphaft Pál

A először rajz- és fotópályázaton a 2021/22-es tanév díjazottai kapták el a díjaikat, mivel a tavalyi díjkiosztó elmaradt. Képzőművészeti vetélkedő 2021/2022 témája: „Boldog családi pillanatom”. Ezen díjazottak névsora már a tavalyi iskolaévben megjelent így nem közöljük újra.

A 2022/23-as tanév rajzpályázat témája „Úrnapja” volt. A pályázatra 242 rajz érkezett be, és a zsűrinek nem volt egyszerű dolga, de mégis döntenie kellett. Íme a névsor:

Május 9. Iskola

Mind az 5 pályázó különdíjban részesül

Pálfi Marcell

Farkas Andrej

Huszta Csilla

Makai Edvárd

Halász Dániel

Első osztályosok

1.Gligor Ognjen (Surján)

2.Kovács Leontína (Torda)

3.Tóth Teodor (Magyarszentmihály)

Különdíj – Kalmár Zsanett (Padé)

Második osztályosok

1.Pandurov Szófia (Muzslya)

2.Batyik Hanna (Majdán)

Megosztott 3. díj: Györki Tímea, Szeles Márk (Törökbecse)

Harmadik osztályosok

1.Juhász Kornél (Törökbecse)

2.Rontó Rebeka (Törökbecse)

3.Limbusz Laura (Torda)

Különdíj – Almási Dávid (Törökbecse)

Negyedik osztályosok

1.Farkas Amina (Törökkanizsa)

2.Vujisić Katarina (Törzsudvarnok)

3.Kovács Nikolina (Muzslya)

Ötödik osztályosok

1.Kukli Martina (Torda)

2.Kardos András (Törökkanizsa)

3.Szűcs Olivér (Törökkanizsa)

 Hatodik osztályosok

1.Bálint Kinga (Törökkanizsa)

2.Hoffmann Szofia (Torda)

3.Király Csenge (Törökbecse)

Hetedik osztályosok

1.Móricz Lilla (Ürményháza)

2.Pavlov Júlia (Ürményháza)

3.Kalocsán Daniella (Magyarszentmihály)

Középiskolások

Elismerésben részesül:

Csordás Otília és

Lénárt Sztefánia

A hittanverseny nyertesei a következők:

I. Csoport

1. Miler Erik, Tóth Melitta, Gombár Tamara – Szemtmihály

2. Fejes Flóra, Csernan Viktor, Benák Imola – Torda

3. Bodó Noémi, Gyenge Tímea, Kocsis Zsanett – Magyarcsernye

II. Csoport

1. Kószó Teodor, Sándor Dávid, Hoffmann Szofia – Torda

2. Sili Erik, Csömöre Viola, Komarek Máté – Kikinda

3. Kercsov Anetta, Juhász Inez, Gabona Andrea – Muzslya

III. Csoport

1. Potloka Arnold, Kormányos Vanda, Steiner Arnold – Szaján

2. Móricz Alex, Pintér Áron, Móricz Lilla – Ürményháza

A díjakat Mons. Gyuris László általános helynök adta át.

A díjkiosztó ünnepséget Elias Ohoiledwarin SVD atya tette szórakoztatóbbá, énekelve és szórakozva dicsőítettük Istent, hálás köszönet érte!

Miután a díjkiosztó ünnepség véget ért egy ebéd várt minden díjazottat és kísérőjét. Az ebéd után meglátogattuk a székesegyházban a díjazott munkák kiállítását és fagyival zártuk e szép ünnepséget.

Mint újonnan kinevezett pasztorális iroda vezetője mindenkinek, aki részt vett e szép ünnepség megszervezésében hálát szeretnék mondani. Elsősorban a diákoknak, hitoktatóknak, plébánosoknak, az atyáknak akik a hittanversenyt megszervezték és lebonyolították Ft. Fehér Roland, Ft. Tapolcsányi Emánuel és Ft. Csipak Csaba és nem utolsósorban Mons. Dr. Német László SVD Belgrádi érsek és metropolita a Nagybecskereki Egyházmegye apostoli kormányzójának is.