Hálaadás és bizakodó tervezés

2018. december 1-én szerveztük meg a Délvidéki Háló bogozóinak és segítőinek évzáró találkozóját a nagybecskereki Háló Irodában és a Püspökségi Caritas konferenciatermében, amelyen húszan vettünk részt.

A találkozón felelevenítettük a 2018-as év hálós történéseit és megosztottuk egymással a személyes életünk legmeghatározóbb eseményeit is. Együtt örültünk a sikereknek, a családok gyarapodásának és szomorkodtunk a nehéz helyzeteket megélt barátainkkal. Hálatelt szívvel állapítottuk meg, hogy a betervezett rendezvényeket mind megvalósítottuk. Szép számban vettünk részt az évente megrendezésre kerülő egy hetes Háló-táborban is, amely az idén Magyarországon, Vépen volt. A nyílt 3 napos felvidéki nagytalálkozóra is egy busszal utaztunk. Sok szép emléket őrizünk szívünkben ezekről az együttlétekről. A 2018-as évben sikerült egy három napos Kárpát-medencei ifjúsági Háló-találkozót szervezni Adán, amelyre a Kárpát-medencéből mintegy 120 fiatal érkezett. Örömünkre szolgál, hogy fiataljaink a találkozás légkörét megízlelve, már újabb találkozók szervezését tervezik.

A délelőtt másik felében próbáltuk meghatározni a 2019-es év hálós rendezvényeinek helyszíneit és időpontjait. Így rövidesen kirajzolódott a délvidéki hálós események 2019-es naptára.

A hálaadó szentmisén, amelyet Vreckó Ferenc zentai plébános barátunk celebrált, hálát adtunk az Úrnak a sikeres évért. Könyörgéseinkkel kértük segítségét az elkövetkező évi közösségépítő munkánkra is. A szentmise homíliájában Feri atya biztatott bennünket, hogy az életünk legyen állandó ima, amelyben krisztusi szeretettel fordulunk egymás és az Úr felé. Az irgalmasság lelki és testi cselekedeteivel valósíthatjuk ezt meg.

A szentmise után szeretetlakoma következett, majd az adventi időszakban kegyelemteljes lelki megújulást kívánva elbúcsúztunk egymástól.

A bogozói évzáró találkozó a Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.