Épül az új cserkészraktár

Az elmúlt évek kitartó munkájának köszönhetően a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség tagjainak száma évről-évre gyarapszik. Egyre több gyermek és fiatal lesz lelkes résztvevője e nagy kalandnak, a cserkészetnek, melynek, mint ifjúságnevelő mozgalomnak, elsődleges célja, hogy szilárd értékrendű, tettre kész felnőtteket faragjon az ifjúságból, hogy otthoni közösségük javára váljanak és megerősítsék azt. E számbeli gyarapodás pedig egyre nagyobb nyári táborokat jelent, melyekhez egyre több felszerelés szükséges, melynek tárolásáról sem szabad megfeledkezni. Így az elmúlt évben a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megkezdődött az új cserkészraktár építése Muzslyán, a cserkészszövetség székhelyén.

Október folyamán helyi összefogással, a muzslyai plébániai közösség tagjainak és az Emmausz Kollégium diákjainak segítségével sikerült megtisztítani a raktár helyét, novemberben pedig az épület alapja is elkészült.

Az építkezés az idei évben folytatódik, így jövő télen már az új raktárban lehet majd tárolni a tábori felszerelést. Köszönet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek az anyagi támogatásért és mindazoknak, akik segítettek és segítenek a munkálatok elvégzésében.