A padéi idősek advent- és évzáró találkozója

„..  benső béke csöndje cseng
nyugalom derűje száll
s angyalok ideje jár.”
(Ara Rauch)

December 22-e, Úrjövet 4. vasárnapja, az adventi koszorún már mind a négy gyertya ég. Az idősek pedig, jönnek és jönnek, akik pedig mozgáskorlátozottak, azokat Lengyel Anna, a Havas Boldogasszony Kolping család elnöke fuvarozza gépkocsiján.

A padéi plébániaközösség a Kolping családdal karöltve szervezte meg az adventzáró és egyben évzáró immár V. Idősek Találkozóját.

Lengyel Anna köszönti a megjelenteket és elmondja, hogy most is főhajtással és imát mondva a lelke üdvéért, szeretettel gondoljunk Fiser atyára, aki e találkozók elindítója volt, de már többé nem lehet velünk, köztünk.

Üdvözli most először a körünkben megjelent törökkanizsai idősek képviselőit. Három gyermek jelenik meg és három kicsi hang hallatszik. „Be szabad-e jönni betlehemmel?” És érkezett a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület betlehemező csapata.

E kérdés igen csak megdobogtatta a találkozó résztvevőinek szívét, sőt több idős néni elkezdett sírni, hiszen az örömhír hirdetői érkeztek hozzánk. A hangulat, amit a terembe varázsoltak a karácsony közelségét jelezte. Míg a sok tapsban benne volt a hála is, hogy éltetik, továbbviszik ezt a csodálatos hagyományunkat.

A műsor zárasaként Csuzdi Eszter, a fiatal, tanulmányait végző, de már most is kiváló teljesítményt nyújtó operaénekes előadásában Franz Schubert: – DU BIST DIE RUH dala hangzott el.

Következett az ismerkedés a vendégekkel, majd a barátkozáson, beszélgetésen volt a fő hangsúly, miközben kalácsot, kávét, teát, üdítőket szolgáltak fel, valamint mézes szíveket osztogattak ajándékba a Kolping család tagjai.

A törökkanizsai vendégekkel zártuk a találkozást, akiktől kaptunk egy Napi Imádság című imát, amelynek mindjárt az első soraiban kértük a Szentlelket, hogy szálljon ránk, adja meg a jó imádkozás kegyelmét, hiszen két gépelt oldal volt, amit közösen elimádkoztunk.

Szívünk melegével Istentől áldott békés karácsonyt és sikerekben gazdag újévet kívántunk egymásnak, majd mind a 69-en hazaindultunk.