A Háló Kárpát-medencei kibővített vezetőségének találkozója

Február hó második hétvégéjén tartotta a Háló közösség kibővített vezetőségi találkozóját Nyíregyházán. Délvidékről 8 lelkes bogozó vett részt személyesen az eseményen, a Kárpát-medence különböző szegleteiből pedig összesen negyvenen.

Idén a Háló strukturális megújulása volt a téma. Ennek lényege, hogy ezentúl két vezetőség áll a közösség élén: Operatív – és Stratégiai vezetőség, munkájukat pedig ezentúl különböző munkacsoportok fogják támogatni. Mindenkivel előzőleg már egyeztettek a vezetőség tagjai, hogy melyik munkacsoportban fog tevékenykedni: Régiók, Rétegek, Gazdasági, Lelkiségi, Irodai, Média és kommunikáció és a Budapesti Közösségi Központ– a teljesség igénye nélkül.  A csoportok feladata ezen a hétvégén a megalakulás, a kapcsolattartás, a feladatok, célok meghatározása volt. A csoportos megbeszéléseken igyekeztünk egymásra hangolódni és közös nevezőre jutni. A plenáris megbeszélésekbe néhányan a világhálón keresztül is bekapcsolódtak. A péntek estét beszélgetéssel, a szombati napot citerazenével, népdalénekléssel zártuk. Vasárnap délelőtt a Nyíregyházi székesegyházban részt vettünk a szentmisén. Utána minden munkacsoport beszámolt a hétvégén egyeztetett célokról, feladatokról, találkozónk ebéddel zárult.

Minden emberi kapcsolatban és minden közösségben fontos a megújulás. A Hálóban is időről időre felvetődik a kérdés, merre tartunk, hova tovább? Most konkrét lépések történnek a megújulás, fejlődés irányába. Önkénteseink odaadó munkája, lelkesedése eredményes együttműködést ígér.

Bollók Eperjesi Éva, Zenta

Amikor agyagot veszünk a kezünkbe először talán furcsa érzés lehet. Hideg, esetleg ragadós, formátlan, kellemetlen szagú, ha pedig tovább tartjuk a kezünkben két dolgot is tapasztalhatunk vele kapcsolatban. Először, hogy mindezek mellett még maszatol is… másodszor pedig, hogy végtelen lehetőséget rejt magában.  Lehetőséget a művészetre, az önkifejezésre, hogy egy tömbnyi földszerű anyagból és pusztán a két kezünk segítségével valami elképesztően szépet alkothassunk. Ilyen formában indultunk neki, mi Hálósok is, az idei évnek. Február első hétvégéjén, Nyíregyházán számunkra is furcsa érzés volt, formátlan agyagként a kibővített vezetőségi találkozón részt venni. Ahogyan viszont az agyag az emberi kéz melegsége által, úgy mi Isten szeretete és gondviselése által váltunk egységessé, és tökéletlenségünk helyett azzá a lehetőséggé, hogy ezt a befogadó közösséget szebbé és értékesebbé formálhassuk.

Nagy célokat kitűzve vágunk bele az idei évbe is, amelyek sok munkát, befektetett időt és türelmet igényelnek. Minden találkozó és minden program megszervezése nehézségekkel, áldozatokkal jár, de eltörpülőek mindezek, a határokat is dacosan átívelő ölelések, a Kárpát – medencét is felmelegítő mosolyok, a nevetések és a hajnalig tartó beszélgetések mellett. Hiszen minden Háló találkozó erről szól, a hitről, szeretetről, békéről és az életre szóló barátságokról.  

Szakács Emese, Csonoplya