„Vegyük szívünkre mások ügyeit!”

zsinatitalakozokikinda3

A nagykikindai Assisi Szent Ferenc plébániatemplomban július 12-én került sor a Sajátságos csoportok munkadokumentum első részének megvitatására. A zsinati találkozóra mindannyian meghívást kaptunk. A téma fontosságára való tekintettel egyházközségünk tagjai közül sokan vettek részt akívan a munkában és ez alkalommal a szegények pasztorációjára összpontosítottuk figyelmünket.

A szegénység olyan élethelyzet, amikor valamilyen hiány lép fel és segítségre lenne szükség. A szegény Jézust csak akkor tudjuk képviselni, ha ott van bennünk a hátrányos helyzetűekkel való együttérzés, ha észrevesszük környezetünkben a hiányban szenvedőket. Sokkal jobb lenne a világ, ha mindenkinek lenne egy pártfogoltja.

Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy képesek vagyunk  minden emberben meglátni Jézust. Az embereknek két csoportját különböztethetjük meg: akik tudnak segíteni és akik segítségre szorulnak. Vajon ki melyik csoportba tartozik közülünk?

Ezekkel a gondolatokkal zártuk első összejövetelünket, azzal az ígérettel, hogy megpróbálunk magunkban naponta válaszolni ezekre a lényeges kérdésekre és a jövőben még inkább igyekszünk Jézus követői lenni.