Ministránsok köszöntése augusztus 4-én 16:00 óra, Szent Péter tér

roma

Kedves ministránsok! Isten hozott benneteket! A Nemzetközi Ministráns Szövetség elnök-püspökeként köszöntelek benneteket szeretettel a 11. Nemzetközi Római Ministránstalálkozón, itt, a Szent Péter téren.

„Itt vagyok engem küldj!”  hangzik a zarándoklat mottója. És ti ma, most, itt vagytok. Azért vagytok itt, hogy itt, az egyház szívében együtt ünnepeljétek oltárszolgálatotokat, Krisztushoz való tartozásotokat és küldetéseteket, állandóan csak a jót tenni. Azért vagytok itt, hogy találkozzatok Róma püspökével, Ferenc pápával és együtt imádkozzunk vele.

Nem érkeztetek egyedül. Plébánosok, káplánok, referensek kísértek el benneteket erre a nagy útra. Sőt még püspökeitek is fontosnak tartották, hogy itt Rómában veletek ünnepeljenek. Szeretettel köszöntelek benneteket is kedves püspök testvérek, kedves paptestvérek, kedves referensek! Köszönöm, hogy elkísértétek ezeket a fiúkat és lányokat erre a zarándoklatra, ide Rómába.

És most kezdjük meg zarándoklatunk hivatalos és igen színesnek ígérkező programját. Sorra bemutatkoznak majd a jelenlevő országok ministránsai. Különféle európai országokból érkezett zenészek, egyetemisták, szeminaristák, papok mesélnek arról, miért zenélnek, mi a küldetésük és mi irányadó számukra az életben.

Még mielőtt belevágnánk, szeretném röviden bemutatni a Nemzetközi Ministráns Szövetség elnökségét: alelnöki tisztégben Klárit Erdélyből, főtitkári minőségében Victort Franciaországból, kincstárnoki tisztségben Tanját Luxemburgból, és további két elnökségi tagot: Alexet Németországból és Luist Portugáliából. Külön köszönöm most itt a RomTeam-nek – Alexnek, Klárinak és Tanjának – a zarándoklat előkészítését.

És most kérem szépen a délután moderátorait, kísérjék a programot: Alex németül és angolul moderál, Victor franciául, Klári magyarul és németül. Természetesen veletek maradok én is, hiszen olaszul és horvátul jómagam fogok moderálni ma délután.

Sok örömet és tartalmas készülődést a Ferenc pápával való találkozásra!

Dr. Német László SVD
nagybecskereki püspök, a CIM elnöke

(A Vatikáni Rádió magyar nyelvű kezdő honlapján, a jobb felső sarokban a „Rádió” felirat alatt a ”Pápa élőben” címkére kattintva augusztus 4-én, kedden délután négy órától élő, internetes  közvetítésben számolunk be a nemzetközi ministránstalálkozóról.)