Muzslyán rendezték meg az egyházmegyei bérmálkozók találkozóját

A Muzslyai Emmausz kollégium adott otthont április 20-án a Nagybecskereki Püspökség területén idén bérmálkozók találkozójának.

A találkozó kezdetén a jelenlévőket üdvözölte a Nagybecskereki Egyházmegye újonnan kinevezett püspöke msgr. Mirko Štefković.

A program két nyelven volt megszervezve: „Isteni kincstár ‒ a Szentlélek ajándékainak felismerése és használata” cím alatt. Az első foglalkozás az ismerkedés után, a csoportokba osztott bérmálkozók elmélkedése volt a Szentlélek hét ajándékáról. A csoportvezető fiatal animátorok segitségével egyre vidámabban kommunikáltak egymás között a résztvevők.

Rövid szünet után a Szabadkai Paulinum ‒ Klasszikus Gimnázium képviselőinek bemutatkozása foglalta le a figyelmet, mivel két jelenlegi diák is ecsetelte a diákéletet az intézményben.

Az ebédet, a fiatalok kedvencét: a hamburgert és a coca-colát, az udvaron szolgálták fel és fogyasztották el a jelenlévők. A kellemes napos idő is közrejátszott, hogy a kezdeti bizonytalanság és feszültség az ebédszünet végére teljesen eltünt, Utcai Robert atya bemutatkozását már kényelmesen elhelyezkedve ‒ fiatalos közvetlenséggel hallgatták a résztvevők.

A találkozó szentmisével zárult amit Mirko Štefković kinevezett püspök és jelenlevő paptestvérei mutattak be.

A Pasztorális iroda munkatársainak szervezésének köszönve a találkozó kellemes hangulatban telt és ért véget.