Jubiláló házaspárok szentmiséje Nagybecskereken

jubhazasbecskerek4

A nagybecskereki székesegyházban július 21-én a 9 órai szentmisén ünnepelte meg öt házaspár a huszonöt, negyven és az ötvenedik házassági évfordulóját. Ezüstjubileumot ünnepelt a Német házaspár, Gizella és Róbert, valamint az Olajos házaspár, Erzsébet és István. A Halmai házaspár, Ágnes és Tibor negyvenedik évfordulójukat; a Lebanov házaspár, Ilonka és Ferenc, valamint a Lackó házaspár, Hajnalka és János pedig az aranylakodalmukat.

A hálaadó szentmisét mons. Gyuris László püspöki helynök, nagybecskereki plébános mutatott be. Szentbeszédében emlékeztette az ünneplő házaspárokat és a jelenlévő híveket, hogy az önzés, a saját énünk előtérbe helyezése minden közösség, így a házasság legnagyobb ellensége is. Életünk folyamán a legjobb tudásunk szerint tegyük a dolgunkat, felejtsük el az aggodalmaskodást, mert Teremtő Atyánknak mindig gondja van ránk.

Megható pillanata volt a szentmisének, amikor a házaspárok megújították házassági fogadalmukat.

Az ünnepi hangulatot még jobban emelte az Emmanuel kamarakórus zenei szolgálata Konrád Emma nyugalmazott tanárnő orgonakíséretével.

A szentmise után a püspökség és a plébánia udvarában szerény agapéra hívta meg a plébános a jubiláló házaspárokat, családtagjaikat és a szentmisén résztvevő híveket.