Idősek, betegek napja Versecen

betegeknapjaversec1

Az idén november 16-án, vasárnap tartották a verseci plébánián az idősek, betegek napját. Akik igényelték, rendelkezésükre állott a plébánia mikrobusza. Szép számban jelentek meg a hívek, akik közül többen elvégezték szentgyónásukat. Rövid, kétnyelvű szentbeszédében Ft. Erős Mihály esperes-plébános rámutatott az öregkor és a betegség értékére. Külön hangsúlyozva, hogy az idősek és betegek az élet vértanúi kell, hogy legyenek. Azzal, hogy vállaljuk életünk keresztjét, az idős korral járó nehézséget, kellemetlenséget, ha vállaljuk a betegségünk nyűgét és terhét, akkor vagyunk az élet tanúi. Ha ezt a küldetésünket vállaljuk életünk végéig, akkor válunk vértanúkká. Adalbert von Neipperg apát, akinek arcmását a búcsú óta láthatjuk itt a templomban, és akit agyonvertek városunkban, más módon lett vértanú. Az ő vérét kegyetlen erőszak ontotta, a szó legszorosabb értelmében vértanú. Kérjük közbenjárását, segítsen bennünket, hogy életünk útján hősiesen kitartsunk a megpróbáltatásokban és mi is elnyerhessük az élet koronáját, mint Neipperg apát.

A szentmise keretében több mint hatvan személy vette fel a betegek szentségét.

A hittanos gyermekek sem maradhattak ki a műsorból: mise végén versekkel köszöntötték az egybegyűlteket.

Szentmise után a plébános mindenkit a közösségi terembe hívott, ahol a híveknek alkalmuk volt találkozni, beszélgetni egy kis étel, ital mellett.

Délután a családi házban, a plébános meglátogatta a „kis betegünket”, B. D.-ot, aki súlyos betegségben szenved. B. D. is részesült a betegek szentségében.