Bogner Mária Margit, légy közbenjárónk

A Nagybecskereki Egyházmegye híveinek hagyományos érdi zarándoklatát május 12-én szervezte meg Halmai Tibor. Ezen a napon Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök szentmisét mutatott be az 1933. május 13-án, 27 éves korában elhunyt vizitációs nővér boldoggá avatásáért.

Apáca akart lenni, de a betegségei miatt egyetlen szerzetesrend sem tudta befogadni. Hosszú, küzdelmes keresés után találta meg azt a vizitációs rendet, amelyhez végül beléphetett. Miután letette fogadalmát, nemsokára meghalt. Életére mégsem úgy tekintünk, mint egy kudarcra, egy befejezetlen életre, mivel Bogner Mária Margit mindig Isten kezében volt, az ő jelenlétében élt. Minden küzdelmével együtt boldog ember volt, ezért fontos számunkra az ő példája. Bár az egyházi boldoggá avatási eljárás még nem fejeződött be, olyan életet tisztelünk Bogner Mária Margitban, aki hitünk szerint az égben van

– hangsúlyozta Spányi Antal megyéspüspök.

Bogner Mária Margit Melence szülöttje, Torda és Nagybecskerek neveltje, akinek tisztelete mind inkább terjed Bánát hívő népe között.