Szövetségi cserkész kvíz

Április 10-én került megrendezésre az első szövetségi online cserkész kvíz, amelynek célja volt, hogy jó hangulatban cserkészeink megmutassák tudásukat.

A kvíz során nem csak cserkésztudásukat kellett megmutatniuk a résztvevőknek, hanem, hogy tudnak-e csapatban dolgozni és összetartóak-e. A kvízen három csapat vett részt 15 cserkészel, Kanizsáról, Muzslyáról és Királyhalomról. Ezen csapatok ifjú titánjai mérték össze tudásukat. A kvíz első fordulójában a csapatok az elő feladataikat mutatták be: őrsi címe, őrsi induló és csatakiáltás. A kvíz második fordulójában több témakörben mérhették össze tudásukat a résztvevők, ezek a következők voltak: földrajz, történelem, sport, magyarságismeret, cserkésztudás, biológia. A kvíz kérdések fordulónként egyre nehezebbek voltak, de cserkészek teljesítették mind.

A kvíz kérdések mellett két forduló között izgalmas játékokat játszottunk. A versenyzők szoros harca után a kanizsai csapat szerezte meg az első helyet, második helyen a muzslyai csapat és harmadik helyen a királyhalmi csapat végzett. A kvíz győztese megkapta a vándorserleget és a legokosabb cserkész titulust egy évig. A programon jó volt látni, hogy mindenki felszabadultan és jókedvvel vett részt az eseményen.

A muzslyai csapat így emlékszik vissza:

– A próbafelvételi után, gondolván, hogy jól fel vagyunk készülve a cserkész kvízre, kismértékű csalódás ért bennünket, miután 2. helyezést értük el. A kérdések között voltak könnyű és nehezebb kérdések is. A cserkész elméletről való kérdések voltak a legkönnyebbek. A pozitívum az egészből az, hogy sok mindent megtudtunk, pl. azt, hogy az inzulint melyik mirigy termeli, és 2016-ban melyik országban tartották az „EB”-t. Az indulót, a csatakiáltást és a címerünket legjobbnak értékelték, amire sokat készültünk, csak a pom-pom elkészítését 2 órán át csináltunk. Az indulót nagyon gyorsan megírtuk. Gratulálunk a kanizsai galamboknak, jövőre folytatjuk!

Az idei évben a járványhelyzet miatt online került megrendezésre a cserkész kvíz, de bízunk benne, hogy jövőre már személyesen kerül megrendezésre a Cserkész kvíz. Köszönjük minden csapatnak a részvételt és munkátokat! Gratulálunk a győzteseknek, a vándorserleg egy évig a kanizsai alakuló csapat őrzi.

Bite Gábor stj.
Cserkész kvíz főszervező