Osztálytalálkozó szentmisével

Muzslyán találkoztak és a helyi templomban adtak hálát az általános iskola befejezésének 45 éves jubileuma alkalmából az 1968-ban végzett egykori diákok, akik 1960-ban kezdték meg általános iskolai tanulmányaikat.

Örömmel és izgalommal érkeztünk erre a találkozóra. Sokan több száz kilométert is megtettek, hogy hazajöjjenek, s negyvenöt év múltán találkozzanak volt osztálytársaikkal. A szentmise keretében megemlékeztünk elhunyt tanítóinkról, tanárainkról, név szerint Horváth János, Kovács András, Csordás György, Karl Miklós, Varga István, Varga József és Madarász Sándor pedagógusokról. Ugyanakkor imádkoztunk mindazokért az osztálytársakért is – Kovács Júlia, Stajić-Kószó Mária, Báló József, Kurunczi János, Rácz József, Kökény János, Makai Imre, Lálity József -, akik az Égi Hazába távoztak – mondta Hallai Magdolna az összejövetel kapcsán.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJanez Jelen szaléziánus, aki a szentmisét celebrálta, szentbeszédében kiemelte a nap szentjeinek, Szűz Mária szüleinek, Szent Annának és Szent Joachimnak az életpéldáját. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a gyermek Isten ajándéka, s erre az ajándékra a szülőknek kötelessége igent mondani, a nagyszülőknek pedig feladatuk lehetőségeikhez mérten támogatni őket.

A szentmisét követően csoportkép készült, majd az összejövetel közös társalgással, énekléssel és tánccal folytatódott.