Nagyváradon találkozott a Kárpát-medencei Háló mozgalom kibővített vezetősége

A Kárpát-medencei Háló mozgalom 2016. október 14-16-ig Nagyváradon tartotta meg immár második alkalommal a kibővített vezetőségi találkozóját, amelyre az öttagú vezetőségen kívül a Háló 6 régiójának vezetője és egy-egy képviselője kapott meghívást. Sajnos betegség és más elfoglaltság miatt a felvidéki és a kárpátaljai régióból nem érkeztek résztvevők.

Átelmélkedtük és átbeszélgettük az idők jeleit figyelembe véve és a mai kor követelményeit latolgatva a Háló elnevezésének aktualitását, megfogalmaztuk főbb céljait és küldetésnyilatkozatát. Kikristályosodtak előttünk azok a fogalmak, amelyek most leginkább jellemzik a Hálót, a találkozás, a kapcsolat és a közösség. Ezek hozadékaként a Hálóban mindenki megélheti a találkozás örömét, felelősséget vállalva kapcsolataiért és áldozatot hozva a közös célok megvalósításáért.

Beszélgettünk még a Háló számára lehetséges új utakról, amelyek életet lehelnek a mozgalomba és a bogozókkal való újszerű foglalkozásról is.

Végezetül meghatároztuk a következő év Kárpát-medencei találkozóinak időpontjait és helyszíneit, valamint bepillantást nyertünk a Háló anyagi helyzetébe és utakat kerestünk az anyagi források biztosítására hosszú távon. A találkozó jó hangulatban telt. Egymást lelkesítettük és a nagyváradi székesegyházban, a vasárnapi szentmisében az Úr kegyelmét kértük további tevékenységünkre.