Megérdemelt vakáció

A Nagybecskereki Diáksegélyző Egyesület keretében működő anyanyelvi óvodában is, amelynek a nagybecskereki plébánia ad otthont, megkezdődött a nyári szünet.

Már korábbi riportok bemutatták azt a kellemes, gyermekeknek megfelelő környezetet, ahol hetenként kétszer (szerdán és szombaton) játszanak a kicsik, emellett, akik igénylik beszédfejlesztő és beszédjavító foglalkozásokon is részt vehetnek. Minden ovis nagy örömére rendszeresen vendégünk Kiki bohóc, aki vidámságával és különböző játékaival, melyekben mindenki részt vesz, fokozza az általános jó hangulatot és hozzájárul a kicsik pszichomotorikus fejlesztéséhez is.

Gyerekek és szüleik szívesen látogatják ovinkat. Már három csoportra bővültünk: ovisok, beszédjavító első és beszédjavító második csoport. Terveink szerint szeptembertől a beszédjavító munkát kiterjesszük a kisiskolásokra is.

Az elért eredményekhez hozzájárulnak a jó munkafeltételek. Megfelelő helyiség sok játékkal, gyermekbútorral és mindazzal, ami hozzásegíti a zárkózott, beszédében elmaradott gyermeket a beilleszkedésben és a gyorsabb beszédfejlődésben.

Köszönet ezért dr. Német László SVD püspök úrnak, msgr. Gyuris László plébános úrnak, minden lelkipásztornak, a Máltai Szeretetszolgálatnak és mindazoknak, akik hozzájárulnak a gyerekek kellemes és hasznos időtöltéséhez!

A szülők rendszeresen hozzák gyermekeiket a foglalkozásokra. Az együttműködés eredménye, hogy idén júniusban négy gyerek befejezte beszédjavító programját. Ők már tiszta kiejtéssel, helyes beszéddel indulnak az általános iskola első osztályába.

Szeptemberben folytatjuk munkánkat hetenként kétszer. Új gyermekeket is várunk! Mindenkinek jó pihenést és kellemes nyaralást kívánunk!

Popov Zsuzsanna logopédus és Fejes Márta tanítónő