Életképek a torontálvásárhelyi plébániaközösség életéből

Torontálvásárhelyen február 1-jén végzi Masa Tamás atya a házszentelést a hívek jelentkezése szerint.

A római katolikus gyerekek hitoktatása január 23-án kezdődött a plébánia hittantermében, s minden szombaton délelőtt 10 órától várják a hittanosokat.

December 25-én délután 16 órától karácsonyi mise volt a helybeli templomban, majd ezt követően karácsonyi gyermekműsor. Ekkor lettek kiosztva a gyermekeknek a karácsonyi csomagok is.

2009. december 24-én éjféli mise volt a római katolikus templomban. Plébániaközösségünkben az elmúlt években ezen a napon mindig csak igeliturgia volt, ezúttal azonban Masa Tamás pancsovai plébániai kormányzó éjféli misét mutatott be a a híveknek. A templom tele volt, ugyanúgy a hívek szíve is.

Elköszöntünk Erős Mihály plébánostól

Július 26-án, vasárnap a torontálvásárhelyi (Debelyacsa ) római katolikus hívek elköszöntek Erős Mihály plébánostól,aki Pancsováról 15 éven át járt a faluba, és a torontálvásárhelyi hívek plébánosa is volt. Misi atya augusztus 1-jétől Versecen teljesít szolgálatot.

A szentmise után Szilágyi Géza az egyháztanács elnöke mondott búcsúbeszédet és visszatekintett az elmúlt 15 évre, majd átadta a hívek adakozásából vett ajándékot.

Ezt követően a hittanos gyerekek mondtak köszönetet Misi atyának egy csokor virággal alkalmi műsor keretében, aki a 15 év alatt sok gyereket vezetett az elsőáldozáshoz, bérmálkozáshoz és támogatta őket mindenben.

Új szolgálat Torontálvásárhelyen

Torontálvásárhelyen augusztus 1-jétől megkezdte új szolgálatát Masa Tamás pancsovai plébániai kormányzó. Nagy örömünkre szolgált, hogy Tamás atya esketéssel kezdte működését, ugyanis augusztus 8-án Horváth Melinda és Árdeleán Szabrián házasságot kötöttek templomunkban. Augusztus 23-án kettős keresztelő volt. Tamás atya Márk névre keresztelt egy kisfiút és Esztefánia névre egy kislányt.

Isten hozta új lelkipásztorunkat!