Tanévnyitó szentmise a székesegyházban

tanevnyitozr8

A hagyományos tanévnyitó szentmisét szeptember első vasárnapján tartották meg a nagybecskereki székesegyházban, amelyet msgr. Gyuris László plébános mutatott be.

Az elsősök és alsó tagozatos társaik iskolatáskáikkal érkeztek, amelyeket az oltár elé helyeztek. A szentmisén a Nepomuki gyermekkórus énekelt Kornélia nővér vezetésével. Az olvasmányokat a felsős diákok – Kocsis Andrea és Magyar Krisztián – olvasták fel, míg a hívek könyörgését diákok, pedagógusok, szülők mondták.

A szentmise végén a plébános megáldotta az iskolatáskákat és a hittanosokat. Valamennyi gyermek egy-egy imalapot kapott a legfontosabb imákkal, valamint csokoládét a plébánostól és a két hitoktatótól, Cecília nővértől és Juhász Iréntől. A helyi Sonja Marinković Általános Iskola igazgatónőjét és a jelenlévő pedagógusokat a Gyuris atya agapéra várta a plébánián.

Az idei Veni Sancte volt a legnépesebb tanévnyitó szentmise az elmúlt évekhez viszonyítva a városban, ahol az iskolai hitoktatással párhuzamosan megkezdődött a plébániai hittan is.