Szent Ágota-ereklyéket kapott a magyarcsernyei templom

sztagotaereklye11

Fontos esemény zajlik a mai szentmise keretében, hiszen ritkaságszámba megy napjainkban, hogy ereklyéket adományozzanak egy közösségnek. Ugyanakkor a mai misén köszönthetjük a hazatérőket, akik a falunapra érkeztek, a húszéves Csernyeiek Klubját és az ugyancsak jubiláló Csernyei Újságot

– mondta július 18-án a magyarcsernyei Szent Ágota plébániatemplomban bemutatott szentmisén dr. Német László SVD nagybecskereki püspök. Az egyházmegye főpásztora együtt misézett Szemerédi Pál helyi plébániai kormányzóval és Király Tibor kisoroszi plébánossal.

Homíliájában a püspök atya beszélt az ereklyék tiszteletéről, kiemelve, hogy Szent Ágotát 1800 évvel halála után is tiszteljük és esedezünk közbenjárásáért.
A magyarcsernyei templom Varga Lajos váci segédpüspök közreműködésével kapta a Szent Ágota-ereklyéket, amelyet a magyarországi dr. Tóthpál Tamás és a magyarcsernyei származású Bottyán Mária ajándékoztak a közösségnek.

A szentmise végén a püspök atya megáldotta Szent Ágota ereklyéjének tartóját. A szent ereklyéjét Olaszországból hozatták, Varga Lajos váci segédpüspök hitelesítette és helyezte el az ereklyetartóban.

Az ünnepi szentmise zenei szolgálatát a Nagy Angéla vezetésével éneklő helyiek Kocsis József orgonajátéka mellett látták el.