Merjetek nagyot álmodni!

ballagas2019leanykol46

Adjatok reményt egy fáradt világnak – idézte Ferenc pápa fiatalokhoz intézett szavait Dr. Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök a nagybecskereki leánykollégium növendékeinek hálaadó szentmiséjén május 9-én, a nagybecskereki székesegyházban. A püspök atya a hét elején találkozott Ferenc pápával a Szentatya szkopjei látogatásán, s az ott hallottakat, tapasztaltakat megosztotta az érettségizőkkel, nevelőikkel és hozzátartozóikkal.

Homíliájában a főpásztor arra buzdította a lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni. Természetes, hogy álmodoztok, s az álmok úgy szépek, ha megvalósítjuk őket úgy, hogy boldogok legyünk és örömünket másokkal is meg tudjuk osztani – hangsúlyozta.- Életetek során lesznek kudarcok is, amelyektől nem szabad megijedni. Legyenek hosszútávú álmaitok, legyetek bátrak döntéseitekben! S ne feledjétek, hogy mindezt közösségben legkönnyebb megélni és megvalósítani.

Idén tizennégy növendék búcsúzott az alma matertől, akik köszönetet mondtak nevelőiknek, a kollégium személyzetének és vezetőjének, Julianna nővérnek az elmúlt három, illetve négy évért.

Julianna nővér útravalóul szép gondolatokkal gazdagította növendékeit, s az idő fontosságára, a másokra fordított időre és figyelemre fókuszált, emellett a lányokat édességgel és könyvcsomaggal is megajándékozta.