Mária és az édesanyák (nők) Isten megváltó művében

marianap35

Elias Ohoiledwarin verbita atya tartott lelki napot nők számára a nagybecskereki plébánián február 25-én. Az összejövetel témája az egyházmegye tematikus évéhez, Mária évéhez kapcsolódott: Mária és az édesanyák (nők) Isten megváltó művében.

Elias atya előadása középpontjába Mária igenjét helyezte. A Szűzanya életének fontosabb állomásait és a mai kor édesanyáinak helyzetét párhuzamba állítva, személyes tanúságtételével tette még hitelesebbé előadását. A jelenlévők külön ajándékként élték meg, hogy szülőhazája, a távoli Indonézia lakóinak édesanyákhoz való viszonyáról is beszélt. A résztvevők kiscsoportos foglalkozás alatt oszthatták meg a témával kapcsolatos tapasztalataikat.

A lelki nap folytatásában Julianna nővér, a helyi leánykollégium vezetője vetítéssel egybe kötött tanúságtétele révén számos, számára jelentős Szűz Mária ábrázolással ismerkedhettek meg a nagybecskereki plébánia hívei.

A lelki nap szentmisével zárult, amelyet Elias atya mutatott be msgr. Gyuris László székesegyházi plébánossal és Masa Tamás atyával együtt. A hívek közösen mondták el a felajánlási imát a Szűzanyához, majd Szűz Mária szobra elé tették égő mécseseiket és kéréseiket.

Videók: Riport, Vallási műsor