Légy híve rendületlenül

oktober6becskerek5

Légy híve rendületlenül címmel immár tizenhetedik alkalommal tartotta meg a nagybecskereki székesegyházban az Emmanuel Kamarakórus a hagyományos koncertjét, amelyre ezúttal is a székesegyházban került sor.

A koncertet megelőzően Jenovay Lajos, az est műsorvezetője, beszélt a nemzeti gyásznapunkról, majd a jelenlévők a keresztelő kútnál megkoszorúzták Lázár Vilmos, aradi vértanú emléktábláját.  Elsőként a szervezők, majd a Magyar Nemzeti Tanács, a VMSZ, a VMDK, valamint Várady József és neje, Czikajló Ágnes koszorúzott, akik 2005-ben állíttatták az emléktáblát. A továbbiakban a Szent György lovagrend tagjai, a Madách Amatőr Színház, a Muzslai Petőfi Sándor MME, a nagybecskereki Petőfi MME és a nagybecskereki Vajdasági Módszertani Központ képviselője is elhelyezte a kegyelet virágait.

Az ünnepség keretében Márton Leonárd szavalt, az Emmanuel Kamarakórus Dutina Vilma karnagy vezetésével adott koncertet. Hagyományosan a kórus erre az alkalomra vendégeket is hív. Idén az ünnep fényét emelte Süveg Tibor hegedűművész Rontó Márton zongorakíséretével, valamint a temerini Juventus Kamarakórus Csernyák Zsuzsanna vezényletével.

Az est a Szerbiai Igazságügyi Minisztérium vallásügyi osztálya és Nagybecskerek város önkormányzata támogatásával valósult meg.