Ki az én felebarátom? – A Nagybecskereki Egyházmegye plébániai önkénteseinek és munkatársainak találkozója

onkentesektalalkozoja56

A Nagybecskereki Egyházmegye plébániai önkénteseinek és munkatársainak találkozóját május 3-án szervezte meg a Püspökségi Caritas a nagybecskereki székesegyházban.

A plébániákról érkező csoportokat és tevékenységüket Halmai Tibor, a Nagybecskereki Püspökségi Caritas igazgatója mutatta be. A találkozó előadója mons. Fiser János, általános helynök, padéi plébános volt, aki előadásában a az irgalmas szamaritánusról szóló példabeszédet dolgozta fel, rámutatva, hogy ki a mi felebarátunk.

Az összejövetel keretében a verseci plébánia Caritas-csoportja és a szajániak mutatták be tevékenységüket. A dél-bánátiak a közelmúltban kapcsolódtak be aktívabban a karitatív munkába. A szajániak tevékenységét falu szinten elismerik, munkájukba a helyi polgármester, Tóth Zoltán is aktívan bekapcsolódott, emellett a helyi Caritas-csoport és Kolping család között is szoros együttműködés folyik.

A 18.00 órakor kezdődő szentmisét Dr. Német László SVD püspök mutatta be jelenlévő paptestvéreivel együtt.

A szentmise után a plébániaudvarban közös agapéval és társalgással zárult az összejövetel, ily módon is alkalmat biztosítva a jó példák megosztására, személyes kapcsolatok kialakítására és megerősítésére, tapasztalatok és ötletek cseréjére.