Itt vagyok, engem küldj! /Iz 6,8/

Logo-HU-BW

Főpásztorunk üzenete a 11. Nemzetközi Ministránstalálkozó résztvevőihez

A 11. Nemzetközi Ministránstalálkozónak 2015-ben is a hagyományokhoz híven Róma ad otthont. Főpásztorunk, DR. NÉMET LÁSZLÓ SVD a Coetus Internationalis Ministrantium (CIM), a Nemzetközi Ministráns Szövetség elnöke, személyesen is részt vesz a találkozón. Tekintettel arra, hogy a püspök atya az összejövetel egyik főszervezője, már a zarándoklatot megelőző napokban a helyszínre utazik, így a Nagybecskereki Egyházmegye zarándokait a következő gondolatokkal bocsátja útjukra:

A találkozó mottója Izajás próféta gondolata: Itt vagyok, engem küldj! /Iz 6,8/. Tudjuk, hogy Európa egyik legnagyobb kihívása az új evangelizáció. Az evangelizáció leghatásosabb szereplői azok, akik személyesen is megélték Isten közelségét és érzik annak a fontosságát, hogy ezt a tapasztalatot megosszák másokkal is. Izajás próféta is ezt a szerepet játszotta, amikor önkéntesen, teljes odaadással ezekkel a szavakkal válaszolt Isten kérdésére, hogy kit küldjön azokhoz, akik távol állnak Tőle. Izajás, amikor válaszolt Isten hívására, körülbelül olyan idős volt, mint ti, kedves ministránsok, akik Róma utaztok: fiatal, lelkes, nyitott Isten és embertársai iránt.

A lelki feltöltődés mellett a szervezők számos programot, főként városlátogatási céllal ajánlanak számotokra. Szerintem annak, aki Rómába utazik, feltétlenül meg kellene nézni a négy nagy bazilikát: Szent Péter, Szent Pál, Lateráni Szent János és a Mária Maggioret. Mivel ministránsok vagytok, a programba beiktattuk a Szent Kallixtus katakombák látogatását is, ugyanis ott található Szent Tarzícius sírja, aki a ministránsok fő védőszentje. Természetesen lesz idő arra is, hogy megnézzétek a Trevi szökőkutat, a Spanyol- és Navonna teret. S ha szép lesz az idő, a fürdés a Földközi tengerben sem maradhat el.

Kedves fiatalok, használjátok ki ezt a lehetőséget, hogy hiteteket Rómában az apostoli városban megerősítsétek, különösen a Ferenc pápával való találkozó által. A huszonhárom országból érkező kb. tízezer ministránssal való kapcsolat biztos, hogy ráirányítja figyelmeteket arra, hogy a Katolikus Egyház egy világegyház, amelyben mindenki otthon van, senki sem bevándorló vagy menekült, vagy kiközösített.

logo_cim_with_text