Hangszerek voltunk Isten kezében

halozarandokpuszta181

A Vajdasági Háló Egyesület szervezésében szombaton, július 25-én, Szent Jakab apostol napján, gyalogosan és kerékpárral zarándokoltunk az Aracsi Pusztatemplomhoz. A törökbecsei Szent Klára plébánia udvarában gyülekeztünk. A régi ismerősöket és az újonnan érkezőket is szeretettel köszöntöttük. A házigazdák hatodik alkalommal fogadták a zarándokokat, és ismertették az egynapos program menetét.

Személygépkocsikkal érkeztünk a kijelölt parkolóig és onnan az 50 fős csapat gyalogosan illetve kerékpárral indult a Pusztatemplom felé. Munczig Edit, Bajáról érkezett, és útközben csatlakozott hozzánk.

A jelenlévők Micsik Béla hitoktató és népművész magyar tekerőjének kíséretében énekekkel készültek a szentmisére.

A Pusztatempom falai között a szentmisét dr. Horváth László bácsföldvári plébános celebrálta paptestvérei, ft. Mellár József és ft. Vreckó Ferenc közreműködésével.

A szentmise után tábori ebéddel és süteménnyel kedveskedtek a házigazdák.

Halmai Tibor a Vajdasági Háló Egyesület vezetője, beszélt a Hálóról, és az időszerű eseményekről, amelyek a Hálóban történnek. Kiemelte, hogy egy-egy ilyen zarándoklat áldozathozatal. A résztvevők ezt az áldozatot felajánlják nemzetükért, ifjúságukért, egyházukért és itthon maradásukért a Délvidéken. Micsik Béla elmesélte a szent hely történelmét. Barátkozás, beszélgetés, közös éneklés és íjászat következett.

A Háló találkozó mottója, Juhász Gyulától egy idézet: „egy hangszer voltam az Isten kezében”. A rekkenő hőségben, mindannyian valóban hangszerek voltunk Isten kezében. A hőséget és a fizikai fáradságot mindenki jól viselte, mert köztük járt Jézus, mint egykor az Emmauszi tanítványokkal. A közösségben megéltük a szeretet és az összetartozás élményét. Átélve a múltat a jelenben, tartalmas, lélekben felemelő, szép napot töltöttünk az Aracsi Pusztatemplomnál. Hazatérve Isten szeretetét, lelki gazdagságot vittünk otthonaikba és közösségeinkbe.

Az egynapos programon velünk voltak a Pannon TV munkatársai is, akik lehetővé tették a délvidéki TV nézőknek, hogy lélekben ők is zarándokolhassanak a magyarság szent helyére.