Evangelizáció Versec

evangelizacioversec4

Animátorok találkozója

Május 14-én, az esti szentmise után megtörtént az animátorok találkozója a verseci plébánián. Megbeszéltük azt, hogyan fogunk dolgozni a jövőben és átvettük a zsinati anyagot magyar és szerbhorvát nyelven. Ezzel felkészültünk a csütörtöki találkozóra a hívekkel. Közösbe tettük imáinkat és rábíztuk munkánkat a Szentlélek vezetésére.

Első zsinati találkozó a hívekkel

Csütörtökön, május 17-én Versecen a plébánia nagytermében megtörtént a plébániai animátorok első találkozója a hívekkel. Mivel hétköznapra tűztük ki az első ülést, meglepően szép számban jelentek meg a hívők, és amint tudjuk, mi igen vegyes környezetben élünk, ezért a bevezető zsinati imát két nyelven imádkoztuk el.

Mihály atya ajánlatára elmagyaráztuk a résztvevőknek közelebbről, hogy mi is valójában a zsinat és mi a fő jelentősége. Elmondtuk hogyan kell levezetni a további tevékenykedéseket, és szétosztottuk a „Zsinati híreket”. Indulópontnak vettük a zsinati lobogót, és elmondtuk a zsinati mottó és lobogó jelentőségét. Továbbá bevezettük őket a következő ülés témájába, és célul tűztük ki az „evangelizációt”. Többek között megbeszéltük az is, hogy ezentúl vasárnaponként jövünk össze, mert híveink egy része csak aznap tud szabad lenni és részt venni az üléseken. A következő találkozónk június 10-én lesz 19 órai kezdettel.

Bízva a mennyei Atyában, hiszem, hogy sokkal többen leszünk, már akkor, mert „Jó nekünk itt”.