Bérmálás Szentmihályon

bermalasszentmihaly8

„Szentlélek jöjj, lobogó Láng…..”  így énekeltek a bérmálandók Pünkösd ünnepén.

Ezen a csodálatos ünnepen, május 20-án Dr. Német László SVD püspök Szentmihályon kiszolgáltatta bérmálási szentséget. A főpásztorral együtt misézett Mons. Gyuris László plébános és Ohoiledwarin Elias SVD plébániai kormányzó Sándor Zoltán diakónus segédletével.

A bérmálkozók egy évig készültek erre a nagy napra. Szorgalmasan jártak iskolai és plébániai hittanra, szorgalmasan járnak vasárnapi szentmisére, és különböző plébániai közösségi programokban is részt vettek. A püspök atyát nagy izgalommal, lelkesedéssel és örömmel várták. Már szombaton, a bérmálás előtti napon a bérmálkozók és a szülők nagy lelkesedéssel feltakarították és feldíszítették a templomot. Nagyon jó látni bennük az örömet, egységet, összefogást és együttműködést.

Szentmihályon idén 13 gyerek járult a szentséghez: Juhász Ramóna, Surányi Inesz, Szőregi Emília, Csordás Ernesztina, Zázrovity Melánia, Törköly Viola, Kószó Rebeka, Pakai Oszkár, Csordás Viktor, Szőregi Krisztián, Csordás Valentin, Takarics Valentin, Stajer Dénes.

Kép: Pavlovity Ervin