Bérmálás és a plébánia megáldása Szajánban

bermalasszajan6

Május 12-én került sor Szajánban a bérmálásra. 12 lányt és 8 fiút részesített a szentség kiszolgáltatásában Dr. Német László SVD megyéspüspök. A fiatalok szorgalmasan készültek erre az eseményre. A tanulás mellett aktívan bekapcsolódtak az egyház életébe is. Részt vettek a plébánia által szervezett munkaakcióban, a nagyböjtben időseket látogattak és a plébánia kertjében fákat ültettek. A gyerekek alkalmi műsorral készültek, verseik és dalaik tették még ünnepélyesebbé a szentmisét. Kéri Nikoletta gitáron kísérte őket. A kántori szolgálatot Jenován Flórián látta el. A fiatalok programja után Kátity Enikő hitoktató külön köszönetet mondott a püspök atyának, ft. Koncz Tibor atyának, aki már évek óta lelkiismeretesen szolgálja a szajáni hívőközösséget is, Sándor Zoltán állandó diakónusnak és mindazoknak, akik anyagilag vagy más módon is támogatják plébániánkat és a hittanos gyermekek részére szervezett programokat.

A szentmise végén Zombori Vilmos, az egyháztanács elnöke személyesen köszöntötte László püspökünket és a szajáni egyházközösség nevében ajándékot adott át a főpásztornak köszönetünk és hálánk jeléül.

Ezen a napon került sor a szajáni plébánia megáldására is. Hiszen egész tavasszal folytak a külső és belső felújítási munkálatok. Így sokkal szebb és jobb feltételeket tudunk biztosítani a nyári hittantábor alatt az ide érkező gyermekek számára. Külön lány és fiú zuhanyzók, toalettek, új konyha lett kialakítva. Az ablakok és az ajtók is ki lettek cserélve. Sor került a külső és belső falak felújítására és meszelésére is. A kertben pedig egy hatalmas fedett terasz, pavilon épült.