Az emberség mértéke Jézus

bucsunagybecskerek21

Nepomuki Szent János nem csak vértanú, hanem ember és szent is volt – hangsúlyozta homíliájában Beer Gergely baranyavári plébános a nagybecskereki székesegyház búcsúján, május 16-án.

Az ünnepi szentmisét Dr. Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök mutatta be a székesegyházi plébánossal, mons. Gyuris László atyával, mons. Tietze Jenő apostoli protonotáriussal, valamint Masa Tamás, Tapolcsányi Emánuel, Halmai János és Jelen Janez atyákkal. A horvátországi vendég plébános és a szentmise szónoka a főpásztor régi barátja, aki 450 fős plébániaközössége, a Szent Kereszt Felmagasztalása plébánia kórusával érkezett a búcsúra. Nagybecskereken ez volt az első alkalom, hogy a búcsúi szentmisét horvát nyelven celebrálták és a zenei szolgálatot is ezen a nyelven végezték, az egyre gyarapodó szláv anyanyelvű hívek örömére.

A szónok homíliájában Tompa Mihály Diogenész lámpájával című verséből vette a vezérgondolatot. Arról elmélkedett, mi az, ami emberré teszi az embert.  Az emberség mértéke Jézus. Tekintsünk magunkra, s vizsgáljuk meg, mennyire vagyunk közel Jézushoz – zárta homíliáját Beer Gergely atya.