SHALOM – Susret mladih pokreta Halo u Senti

Ohrabreni veoma uspešnim okupljanjem jesenas u Adi, krajem januara je održan susret mladih pokreta Halo u Senti. Na jednodnevno druženje su pristigli mladi iz dvadesetak vojvođanskih mesta.

Program se odvijao u klubu BeeHome, što bi mogao biti i moto pokreta. Uostalom i osnovna misao pokreta  Halo je da pružimo jedno drugom dom, da jedno drugo prihvatimo sa ljubavlju. Mlade je pozdravio Tibor Halmai, upravitelj pokreta Halo u Vojvodini koji je istakao da je ovo okupljanje  trojni susret: sa srodnim dušama, sa samim sobom i sa Isusom Kristom.

Predavanje Silarda Balčaka, mladog sveštenika iz Subotice, pod nazivom : Biti u zajednici, izazvalo je puno pažnje i dopadanja. Isus Krist je najveća pokretačka  snaga u izgradnji zajednice, a motiv koji se više puta vraća, je: SHALOM. Što znači – dođi, u mom srcu ima puno mesta. A prihvatanje jedno drugog, upravo čini osnovu zajednice.

Susreti mladih se nastavljaju – sredinom aprila u Maradiku, pa sledi susret Karpatske regije u Rumuniji, zatim letnji kamp…

Okupljanje u Senti je pomogla Fondacija Bethlen Gabor.