Dodela nagrada biskupijskog likovnog konkursa: „Jedna priča iz života zaštitnika naše crkve”

Dana 15. juna u dvorištu zrenjaninske parohije okupili su se pobednici biskupijskog likovnog konkursa pod nazivom „Jedna priča iz života zaštitnika naše crkve”. Na događaju je učestvovalo 22 dece entuzijasta, u pratnji isto toliko odraslih: roditelja i veroučitelja, koja su pevala uz gitarsku pratnju oca Elijaša i kroz igru su se međusobno upoznali. Nakon upoznavanja u zabavnoj i prijateljskoj atmosferi, deca su krenula do crkve, gde su pogledala nagrađene crteže.

U katedrali otac Emanuel je deci ispričao o životu Svetog Gerarda, koji je zaštitnik biskupije. Gerardova inspirativna priča i život pokazali su primer vere i požrtvovanja prisutnima.

Potom je otac biskup pozdravio decu, a zatim smo se zajedno pomolili. Nakon molitve, usledio je dugo očekivani trenutak, kada je otac biskup uručio diplome i nagrade. Poklone dugujemo velikodušnoj podršci Szent Istvan Tarsulat, koji je na ovaj način doprineo uspešnom održavanju takmičenja u crtanju.

Na kraju svečane dodele nagrada, deca su sa radošću primila zaslužene nagrade, a pobednici su se i fotografisali zajedno. Ovaj događaj nije samo proslavio umetnički talenat i kreativnost, već je takođe ojačao koheziju zajednice i versku posvećenost.

Nadamo se da ćemo sledeće godine sa sličnim entuzijazmom i učešćem uspeti da organizujemo takmičenje u crtanju, kako bismo nastavili da jačamo verski i društveni život naše dece.