U susret danu majki: veronaučni susret u Novom Miloševu

Gde je zabava, tu je i smeh! Dečji smeh i pesma ispunjavali su prostor oko novomiloševske crkve od jutra do kasnog popodneva. Poslednje subote u aprilu održan je novi u nizu veronaučni susret. Mladi iz Novog Miloševa ugostili su svoje drugove iz Novog Bečeja. Deca dva naselja se sve bolje poznaju, pa više nije bilo potrebe za uvodnim delom susreta koji bi se ticao upoznavanja.

Otac Eli je bio zaslužan za melodičnu atmosferu: uz njegovu pomoć deca su naučila nekoliko pesama i sa velikim entuzijazmom i snažnim glasovima učestvovala su u pesmi. Edukativnom karakteru manifestacije doprinele su i članovi zrenjaninske pastoralne kancelarije, Angela Ilustrisimo i Žolti Gerdof, koji su, u susret Dana majki, pripremili predavanje o majčinstvu. Svoje pevačko umeće deca su mogla da pokažu i na kraju dana, koji je završen Svetom misom koju je predvodio otac dr Janoš Šoti.

Sve u svemu, bili smo svedoci još jednog uspešnog i radosnog susreta u Novom Miloševu, gde se mladi uvek dočekuju raširenih ruku.