Mons. Mirko Štefković primio dr. Balinta Pastora – Zrenjaninska Biskupija

Mons. Mirko Štefković primio dr. Balinta Pastora

Zrenjaninski biskup, mons. Mirko Štefković, primio je u sredu, 3.07.2024. godine, u sedištu Biskupije, dr. Balinta Pastora, predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), s kojim je razgovarao o mogućnostima saradnje. Dvojica sagovornika su se usaglasila o važnosti saradnje pri rešavanju zajedničkih problema.

Dr. Balint Pastor je informisao biskupa o tome da je za banatske Mađare od izuzetne važnosti čvršća saradnja s Biskupijom na očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta i nasledstva tradicije. SVM na tom polju snažno podupire ovdašnje Mađare. Dr. Balint Pastor je izrazio zadovoljstvo što su vernici u Banatu u osobi Mirka Štefkovića dobili takvog biskupa, koji je u dosadašnjoj službi u Subotici pokazao stručnost, sposobnost na saradnju i ljudskost.

Mons. Mirko Štefković je izrazio radost i zahvalnost, što ga je u sedištu Biskupije posetio prvi čovek SVM-a. On je naglasio da se smatra počašćenim zbog ukazanog poverenja. Biskup je predsednika stranke uverio da će Biskupija biti u službi svih vernika, u saradnji sa sveštenicima kao najbližim saradnicima. On je izjavio da će učiniti sve da prihvati sve inicijative, koje doprinose napretku Biskupije i konkretnog života naroda koji žive u Banatu.