Msgr. Mirko Štefković fogadta dr. Pásztor Bálintot

2024. július 3-án, szerdán délelőtt, Mirko Štefković, nagybecskereki püspök, a püspökség épületében fogadta dr. Pásztor Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét, akivel együttműködésük részleteiről egyeztettek. A találkozón többek között szó esett a közös ügyek közös megoldásának fontosságáról.

Dr. Pásztor Bálint arról tájékoztatta a nagybecskereki püspököt, hogy a bánáti magyarok őrzik magyarságukat, kultúrájukat, hagyományaikat és rendkívül fontos számukra az egyházmegyével való szorosabb együttműködés. A VMSZ ebben az itteni magyarokat kiemelten támogatja. Dr. Pásztor Bálint örömét fejezte ki, amiért a bánáti hívek, Mirko Štefković személyében olyan főpásztort kaptak, aki már Szabadkán is tanúbizonyságot tett szakmaiságáról, közreműködőképességéről, emberséges viszonyulásáról.

Msgr. Mirko Štefković kifejezte örömét és háláját, amiért a VMSZ első embere felkereste őt püspöki székhelyén. Kihangsúlyozta, megtiszteltetésnek tartja a belé vetett bizalmat. Biztosította a pártelnököt arról, hogy az egyházmegye minden hívének szolgálatában fog állni, szorosan közreműködve legközelebbi munkatársaival, az egyházmegye papjaival. Kijelentette, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy felkarolja mindazokat a kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak az egyházmegye fejlődédéhez, az itt élő népek mindennapi életéhez.