Geng Noémi októbertől az új pasztorális iroda vezetője

A posztszinodális püspöki buzdítás 8. pontjában Német László SVD püpök kifejezte, hogy folyó év szeptember 1-ével megalapítja az egyházmegye pasztorális irodáját és ennek vezetőjét az egyházmegye pasztorális folyamatának fejlesztésével, a szinódusi határozatok implementálásával, azaz az egyházmegye szinódusi megújulásával fogja megbízni. Egy előzetes álláspályázat eredményének értelmében, Geng Noémi pasztorálteológus, 2022. októberétől átveszi az újonnan alapított pasztorális iroda vezetését.

gengnoemi2022. augusztus 19-én Geng Noémi látogatást tett az egyházmegyében, megbeszélést folytatott a megyéspüspökkel és a szinódusi folyamatok teológiai tanácsadójával és átvette a most megjelent szindódusi könyvet, mely munkájának egyik fontos útmutatója lesz. A pasztorális irodával egyidőben nyílik meg majd az egyházmegyei ifjúsági iroda is, melynek referense Bertalan Tímea, pasztorális tanácsadó lesz, akit a későbbiekben fogunk bemutatni.

Névjegy: Geng Noémi, 1991. március 24-én született Túrterebesen (Románia, Szatmári Egyházmegye). Középiskoláit Szatmárnémetiben, a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban végezte, ezt követően alapképzésen teológiát, magyar nyelv és irodalmat, valamint szociális munkát tanult Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen. Tanulmányai befejeztével magyar nyelv és irodalmat tanított szülőfalujában. Mesteri diplomát szerzett pasztorális tanácsadás szakon 2019-ben. Jelenleg a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Római Katolikus Teológia Karán asszisztensként egyetemi oktató és ösztöndíjas doktorandusz hallgató. Kutatási területe Ferenc pápa üzenetének pasztorális jelentősége a posztkommunista országok számára. Noémi a román állam tanulmányi ösztöndíja mellett több éven át az Eötvös Lóránd Tudományegyetem KMEI ösztöndíjasa is volt. Geng Noémi több, nemzetközi adatbázisban jegyzett tanulmány szerzője.