A második egyházmegyei hittantábor – A föld a mi közös otthonunk!

Idén ismét megrendezésre került, a nagybecskereki egyházmegye nyári hittantábora Szajánban. A nagy érdeklődésre való tekintettel két tábor is lett szervezve. Az első június 28-tól július 1.-ig tartott. A második pedig július 12-15.-ig tartott.

A tábor lelke Elias Ohoiledwarin SVD atya, amelynek a gyerekek nagyon örültek, mivel minden nap újabb és újabb érdekességekkel drukkolt elő. Segítségére fiatal animátoraink és tapasztalt hitoktatóink voltak. E tábor a nagybecskereki püspökség  jóvoltából valósulhatott meg. A nyitó szentmisét Chavvakula Lourdu atya, verbita szerzetes tartotta. Aki indiai származású, de már 17 éve Magyarországon él, s a püspök meghívására ellátogatott táborunkba.

A tábor mottója: A Föld a mi közös otthonunk! S erre a témára épült minden foglalkozásunk. A második táborban az idősebb korosztályú gyermekek vettek részt, Bánát különböző területeiről. 60 táborozónk volt, akikre hatalmas szeretettel ügyelt 20 felnőtt animátor.

A jókedv minden nap biztosítva volt, váltakozó programok által. Kézműveskedtünk, színészkedtünk, sportoltunk, előadásokra jártunk, táncház alkalmával fejlesztettük ismereteinket, megismertük a méhészet fortélyait és persze minden nap szentmisén is részt vettünk.

Szállás gyanánt sátrak és a plébánia épületének szobái szolgáltak. Viszont idősebb vezetőink a Kolping házban voltak elszállásolva. Gyermekek biztonságos alvásáról Eli atya és fiatal animátoraink gondoskodtak. Biztosítva volt a napi 4 étkezés, melyet a vadász egyesület termében fogyasztottunk el. A tábor során meglátogatott minket   ft. Tapolcányi Emánuel atya.  Lourdu atyával együtt nagy örömünkre  Antonió Kalumbo verbita szerzetes testvér is jött táborunkba, aki angolai származású, amelyről egy ismeretterjesztő bemutatót is tartott a gyermekeknek, így bővítve tudásunkat.

Dr. Német László SVD püspök atya is meglátogatta a táborozókat ft. Fehér Roland atya kíséretével. A gyermekek örömmel mutatták be, hogy megtanulták az imádkozást angolul énekelni és táncolni, melyben a püspök atya is boldogan vett részt.

A nagy meleg sem vette el a kedvét a gyerekeknek, szép barátságok születtek, és még arról is tanultak, hogy hogyan kell egy nagy közösségben viselkedni.

Záró szentmisével fejeződött táborunk, és boldogan jelentette ki mindenki, hogy jövőre ezen a helyen ismét látni fogjuk egymást.

Köszönet a Püspök atyának, Elias atyának, hitoktatóknak, fiatal animátoroknak és a szajáni támogatóknak, civil szervezeteknek, akik programjaikkal és adományaikkal szebbé tették az együtt eltöltött napokat.

Szerző: Szabó Laura és Kovács Noémi (animátorok)