Újmise Versecen

„Áldd meg Uram mindazokat, akik hivatásom eddigi útján segítettek!”

Ez a felirat áll a képecskén, amit Alen atya osztott a vasárnapi szentmise után. Igen! Áldd meg Uram őket, mert ezek az emberek által mi verseciek, Alen atyát kaptuk ajándékul. Az újmisés atya, június 17-én megtartotta az első ünnepi szentmisét templomunkban. Örömmel vártuk ezt a napot és nagy titokban készülődtünk különböző programokkal. Két fronton zajlottak az készületek, a plébánia keretében a kis hittanosok szorgalmaskodtak, a Petőfi Sándor Kultúregyesületben pedig az ifjúsági hittanosok készítettek meglepetéseket magyar nyelven.

A szentmise gyönyörű bevonulással kezdődött, és az ifjak, magyar nemzeti viseletben vezették a menetet, Alen atya meglepetésére. A szentmisén Erős Mihály esperesplébános koncelebrált. Nagy örömünkre, telt padok voltak a templomban. Háromszor is többen voltunk a szokásosnál. Alen atya nagyon szép szentbeszédet mondott és ahogy körülnéztem, szinte mindenkinek könnyes volt a szeme, hiszen életünk folyamán, talán egyszer-kétszer adódik meg, hogy ilyen eseményen vehetünk részt.

A szentmise végén előadtuk a műsort, amelyet készítettünk. A köszöntés és az ajándékátadás megható volt, különösképpen Mihály atya közbenjárásával az összes hívő hozzájárult az ajándékhoz, és a szentmise utáni kerti-party megszervezéséhez. Az asszonyok finom süteményekkel kedveskedtek, és egy gyönyörű társalgásban volt részünk.

„Áldd meg Uram mindazokat, akik hivatásod eddigi útján segítettek, és áldd meg Uram mindazokat, akik hivatásod további útján segíteni fognak. Bőségesen áld meg Uram Mihály atyát és Alen atyát szeretettel és egészséggel, hogy még sokáig tudják vezetni azt a mi verseci közösségünket!”