Proslava Mlade Mise Alena Palantinuša – Zrenjaninska Biskupija

Proslava Mlade Mise Alena Palantinuša

Župna zajednica Svetog Gerharda proslavila je 17.06.2018. Mladu Misu velečasnog Alena Palantinuša.

Slavlje je započeto svetom Misom i svečanim ulaskom mladomisnika vlč. Alena, vlč. Erős-a Mihály-a, miništranata i članova KUD-a  ,,Petőfi Sándor” obučenih u mađarsku nošnju u čast mladog velečasnog.

Posle Misnog  slavlja , u kom smo se nanovo podsetili i osetili dar Božije najveće ljubavi, priredili smo prigodan program  koji je na srpskom jeziku pripremila Brankica Šebešćan uz pomoć Anne Bene na mađarskom jeziku. U programu su učestvovala deca i mladi od najmanjih do najstarijih , koji su sa posebnom ljubavlju odsvirali kompozicije, odrecitovali pesme, pročitali meditacije u kojima su se i sami pronašli.

Velečasnog Alena pozdravili su na mađarskom jeziku predsednik crkvenog odbora Sándor Bene i na srpskom jeziku Brankica Šebešćan rečima zahvale na obnovi naše zajednice u proteklih godinu dana otkako je deo naše zajednice: ,,Prihvatiti poziv sveštenika sveti je trenutak koji ste iskusili i ustrajni u veri primili blagoslov svešteničkog reda… Ujedinjeni u zajedničkoj molitvi , tu smo da sa Vama podelimo ovaj svečani trenutak koji smo iščekivali željno u proteklih meseci. Budite istinski pastir i duhovni vođa te uvek sa osmehom na licu i otvorenim srcem vodite veran narod kroz život…”

Posle programa smo se okupili u dvorištu župe i uz piće i kolače koje su pripremile žene, obeležili ovu svečanost.

Kroz skoro sve trenutke se mogao osetiti duh zajedništva, jedinstva, da ljudi žele da daju sebe , svoje vreme i pomoć u aktivnosti zajednice, čineći dobro drugome, i može se zaista reći, što je i dokazano tog dana, da  naša zajednica doživljava obnovu i preporod zahvaljujući vlč. Alenu Palantinušu. Neka ga Gospod blagoslovi, podari mir  njegovom srcu u olujnim trenucima i neka ga vodi po putu života sigurnog u ljubav –Božiju i ljudsku. Molimo za njega da bude pravi pastir Božijeg stada i sejač Njegove reči.