„Dobro nam je ovde” – Zrenjaninska Biskupija

„Dobro nam je ovde”

U Šušari, od 25. do 28.06. održan je kamp na kom su se rado odazvala deca i mladi osnovnoškolskog uzrasta. Kamp je održan uz organizaciju vlč. Alena Palentinuša, vlč. Tapalcsányi Emánuel-a, zaduženih za program uz pomoć Brankice Šebešćan, zadužene za kuhinju i organizaciju animatora.

Svaki  dan smo kroz Misu slavili Gospodina, a u toku dana su se smenjivale aktivnosti od obilaska interesantnih  i značajnih građevina, poput Muzeja telefona, šetnji po prirodi, igara, radionia ( jedanput  u tri dana i likovne radionice), dok je veče bilo rezervisano za gledanje filma (,,Sveti Antun” i animirani film ,,Potop”), igre, fudbal, međusobno druženje, a jedno veče i slušanje utakmice preko radija za najvatrenije navijače. Premda je crkva bila uvek otvorena, svako je imao priliku u toku dana ili večeri da se pomoli i preda Bogu svoje radosti i boli.

Kao pomoć organizatorima bili su mladi bogoslov Tapái Leon i animatori, iako više uključeni u rad u kuhinji, kao pomoć  Brankici Šebešćan,  Angela Tot, Kristina Kiš, Lenard i  Anna Šebešćan, ali i pripremali duhone pesme za Mise a jednom i molitvu vernika, u šta su se rado uključili učesnici kampa.

Dana 27.06. zajedno smo proslavili slavu crkve, Svetog kralja Ladislava, sa okupljenim narodom i našim domaćinima. Otac Biskup,  Dr. Német  László SVD, tog dana je služio Svetu Misu zajedno sa okupljenim sveštenicima, a u propovedi  je osobno nas mlade upoznao sa životopisom ovog sveca i pozvao, da mu se, makar tog dana obratimo za pomoć i zagovor kod našeg Nebeskog Oca. Mladi su ovaj put uz pratnju  kantora okupili hor i svojim talentom slavili Gospodina.

Kamp je završen 28.06. u prepodnevnim časovima, a osmesima na licima dece videlo se koliko je bio uspešan i delotvoran.