Rendhagyó templombúcsú Töröktopolyán

Adjunk hálát, hogy egyházmegyénkben itt van ez a gyönyörű kegytemplom, amely időről időre összehoz bennünket, hogy messzebbre lássunk, távlatok nyíljanak előttünk! Mária lelkületével nyíljon meg bennünk az az isteni távlat, amely az ő szavának befogadásából, meghallgatásából és cselekvéséből áll! Tanuljunk Máriától, öltsük magunkra mint páncélt mennyei édesanyánk szép vonásait, s akkor egészen biztos, hogy testi, lelki egészségünket, épségünket is vissza fogjuk nyerni, meg fogjuk őrizni! – mondta homíliájában Pastyik Róbert általános helynök a töröktopolyai búcsúi szentmisén.

Idén Nagykikinda Község válságtörzse a koronavírus-járvány miatt nem engedélyezte a töröktopolyai búcsú megtartását hagyományos keretek között, így az ünnepi szentmisét msgr. Roos Márton ny. püspök, a Nagybecskereki Egyházmegye apostoli kormányzója mutatta be Pastyik Róbert általános helynök, székesegyházi plébánossal, Mellár József esperesplébánossal, a kegyhely őrével, Koncz Tibor esperesplébánossal, valamint Halmai János atyával és Jelen Janez szalézi atyával. A rendelkezések értelmében a lelkipásztorok csak korlátozott létszámban vehettek részt a szentmisén, hívek nélkül.

Az ünnepi szentmisét a Vajdasági Rádió és Televízió kettes csatornáján visszanézhető: https://media.rtv.rs/hu/magyar-nyelvu-kulonmusorok/58376