Nagybecskereki egyházmegyei nyári hittantábor – Szaján 2023

Idén ismét megrendezésre került, a nagybecskereki egyházmegye nyári hittantábora Szajánban. Ebben az évben is két tábor lett szervezve. Az első június 27-től június 30.-ig tartott. A második pedig július 4-től július 7.-ig.

A tábor mottója: Missziósok vagyunk! Erre épült minden program és foglalkozás. Az első táborban a fiatalabb korosztály vett részt, 112 fővel. Míg a másodikban a kicsit idősebb korosztály volt jelen, 67 gyermek személyében. Bánát különböző területeiről jöttek táborozók. Mindkét tábor alkalmával 22 felnőtt animátor és hitoktató volt a segítségünkre.

Szállás gyanánt a szajáni plébánia területe valamint a Kolping ház szolgált. Volt lehetőség sátorozni és szobában aludni is.  A felügyelet éjszaka is biztosítva volt Elias atya és animátoraink személyében. Napi 4 étkezésre volt lehetőség, melyet a vadász egyesület termében tudtunk elfogyasztani.

A szórakozás, barátkozás és jókedv egyik nap sem maradhatott el. És persze mindemellett naponta szentmisén is részt vettünk. Programjaink része volt a kézműveskedés, a sportolás,  a színészkedés, a számháború, a vetélkedők amely által kicsit megismerhettük a tábor helyszínéül szolgáló Szajánt is, de volt táncház és esti tábortűz is.

Táborunk lelke Elias Ohoiledwarin SVD atya volt, aki színesebbnél színesebb és érdekesebb programokat állított össze animátoraink segítségével, de ő tette változatossá előadásokkal és más nyelvű énekekkel.

Az első tábor alkalmával segítségünkre volt Manuel SVD és Gabriel SVD testvér.  Második táborunkban Tijo SVD atya, James SVD és Festus SVD testvér volt segítségünk. Ők mind a budapesti verbita szerzetesi rend tagjai, és teológiát tanulnak. Táboraink során meglátogatott minket Tamás atya is, aki szentmisét tartott nekünk, de ft. Emánuel atya, Tijo atya, Leon atya és Pál atya is segédkezett vagy a csoportvezetésben, vagy a szentmise bemutatásában.

Sem az eső, sem a nagy meleg nem vette el a kedvét a gyerekeknek, régi barátságok újultak meg, vagy újak születtek. És még arról is volt szó, hogy jövőre mindenki szívesen jönne vissza.

Köszönet az Érsek atyának, Elias atyának, papjainknak, hitoktatóinknak, ifj. animátorainknak és minden támogatónknak, hogy segítségükkel létrejöhetett a tábor.

Nagyon reméljük, hogy jövőre ugyanitt a táborok alatt, újra találkozhatunk veletek, és újra egy felejthetetlen élményben veszünk részt közösen.