Kánonjogi díjat vett át Erdő Péter Rómában a Montecitorio palotában

Az olasz képviselőház üléshelyén, a Montecitorio palota Sala della Regina dísztermében adták át június 30-án ünnepélyes keretek között Erdő Péter bíboros, prímásnak a Vox Canonica 2023-as kánonjogi díjat.

A Vox Canonica egy kánonjogi online folyóirat, amelyet a Lateráni Pápai Egyetem fiatal kánonjogász hallgatói alapítottak három évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy interjúkkal, cikkekkel és tanulmányokkal járuljanak hozzá a kánonjogi tudományokhoz.

A rendezvény házigazdái Antonio Baldelli jogász, olasz parlamenti képviselő; Federico Gravino, a nápolyi Luigi Vanvitelli Egyetem professzora, valamint Rosario Vitale kánonjogász, a Vox Canonica alapítója voltak. A meghívott vendégek között helyet foglaltak az olasz közélet és a kánonjogi világ jeles képviselői, továbbá Német László belgrádi érsek, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) alelnöke; Habsburg-Lotharingiai Eduárd szentszéki magyar nagykövet; Kovács Ádám Zoltán római magyar nagykövet; Németh Norbert, a Pápai Magyar Intézet rektora; Mohos Gábor, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke; Süllei László a főegyházmegye általános helynöke és a főegyházmegye munkatársai.

Erdő Péter bíboros örömét fejezte ki, hogy neki ítélték idén a díjat, amely nemcsak jogi, hanem teológiai és lelkipásztori szempontból is egy fontos elismerés.

A főpásztor ezt követően előadást tartott Az egyházi rend szentsége és az egyházkormányzati hatalom címmel.

Forrás: Magyar Kurír