Megnyílt az irgalmasság szent kapuja Nagybecskereken

Az egyházmegye lelkipásztorai és hívei keretében nyitotta meg Dr. Német László SVD nagybecskereki püspök az irgalmasság szent kapuját december 13-án a nagybecskereki székesegyházban.

A Nagybecskereki Egyházmegyében a jubileumi szentév kezdetét ünneplő liturgia a székesegyház főbejárata előtt kezdődött, majd a jelenlévők bevonultak a szent kapun. Az ünneplő tömeg trombitaszó mellett vonult be a székesegyházba.

A szentmisét megelőzően a főpásztor paptestvéreivel az Isteni Irgalmasság kápolnájában imádkozott, amelyet idén az Isteni Irgalmasság vasárnapján áldott meg ünnepélyesen.

A székesegyház zsúfolásig telt hívőkkel. A szentmise zenei szolgálatát a székesegyház kórusa, a Nepomuki gyermekkórus és a muzslyai Domonkos ifjúsági kórus látta el. Dr. Német László SVD püspök együtt misézett oltártestvéreivel, s tekintettel a nagyszámú zarándokra, két lelkipásztor folyamatosan gyóntatott.

Használjuk ki, hogy életünket gazdagabbá, Istennek tetszőbbé, irgalmasabbá tegyük az Irgalmasság évében

– hangsúlyozta a főpásztor, aki beszélt a teljes búcsú elnyerésének a lehetőségeiről is.

A szentmise után a püspök atya agapéra – forralt borra, forró teára és mézeskalácsra – hívta a híveket és lelkipásztorokat. Valamennyi jelenlévő egy emléklapot kapott, rajta Ferenc pápa imájával, amelyet az Irgalmasság szentévére készített.