Bérmálkozásra készülők egyházmegyei szintű találkozója Muzslyán és Nagybecskereken

Virágvasárnapot megelőző szombaton találkoztak a Nagybecskereki Egyházmegye bérmálkozásra készülő hittanosai Muzslyán. Mintegy 200-220 fiatal érkezett a helyieken kívül Törökkanizsáról, Egyházaskérről, Versecről, Beodráról, Tiszaszentmiklósról, Szajánból, Hódegyházáról, Bókáról, Écskáról, hogy barátkozásban és imában együtt töltsenek egy napot, így készülve a bérmálkozás szentségére.

A bérmálkozásra készülő fiatalokat Csipak Csaba atya köszöntötte, s beszélt nekik a keresztény nagykorúságról. Felhívta a figyelmüket, hogy a bérmálkozást követően is megvan a helyük a katolikus egyházban.

Az ebédet követően csapatjátékokban mérhették össze a tudásukat fiataljaink – futball, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, csocsó, melyet városnézés követett Nagybecskereken.

Tizenöt órakor püspöki szentmisével zárult a találkozó. Az egyházmegye főpásztora, dr. Német László SVD együtt misézett Tratnjek Stanko, msgr. Bogdán József, Koncz Tibor, Pósa Gyula, Varga Zoltán, Csipak Csaba és Fehér Roland atyákkal. A szentmise zenei szolgálatát a muzslyai ifjúsági énekkar vállalta Sándor Enikő vezetésével.

A fiatalok nagyon fegyelmezetten viselkedtek a szentmisén, szinte valamennyien szentáldozáshoz járultak. Figyelmesen hallgatták a főpásztort, aki bemutatkozott nekik, s megosztotta velük saját bérmálkozásához kapcsolódó élményeit. Elmondta, nem szeretné, ha bárki is szorongással készülne a bérmálkozásra, így nem tart klasszikus bérmálkozás előtti vizsgát. Megbízik a hitoktatókban, akik feladata a nem csak a tanítás, de az is hogy hiteles keresztény példával szolgáljanak a hittanosoknak.